Airco Service

Een airco is bijna niet meer weg te denken in onze auto. Vooral in de zomer met de zon op de ramen kan de binnentemperatuur in de auto hoog oplopen. Op deze manier lukt het niemand om het hoofd koel te houden. Maar wanneer u in het bezit bent van een airco-installatie kunt u veilig en geconcentreerd de weg op. Ook in het najaar en de winter bewijst de airco zijn nut door razendsnel uw beslagen ramen te ontwasemen. Een airco is echter niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% aan koudemiddel. Dit middel zorgt naast koeling ook voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering tijdens een maximale prestatie in de warme maanden, kan het zijn dat de compressor te heet wordt en daardoor vastloopt. Dit heeft als gevolg dat de aandrijfsnaren breken, waardoor op dat moment de stuurbekrachtiging, de waterpomp en de dynamo wegvalt. Kortom: U staat stil.
Bovenstaande problemen ontstaan meestal bij auto's die ouder zijn dan 3 jaar. Daarom raden wij u aan om elke 2 jaar uw airco te laten controleren. Hierdoor bespaart u het geld van hoge reparatiekosten. En om verrassingen tijdens uw vakantie te voorkomen is de beste tijd voor een aircocontrole in het vroege voorjaar, voordat het echt warm wordt.

Wilt u weten wat de huidige staat is van uw airco? Maak dan een afspraak bij Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. en wij zorgen ervoor dat uw airco gecontroleerd, onderhouden en eventueel gerepareerd wordt. Heeft u vragen? Bel of mail ons en we helpen u graag verder. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden.

Wij servicen zowel het "oude"R134A gas als het "nieuwe"R1234YF gas.
Service beurt R134A (Airco vullen en reinigen) € 125.- incl. btw*
Service beurt R1234YF (Airco vullen en reinigen) € 195.- incl. btw*

*Prijzen zijn excl. het tekort aan koudemiddel.

Autobedrijf S.B. Admiraal En Zn. OUDE TONGE