Alarmsystemen

Jaarlijks worden er duizenden auto's gestolen of wordt er ingebroken. Alarmsystemen hebben een preventieve werking tegen autocriminaliteit. Geef autodieven geen kans!

Autobedrijf S.B. Admiraal En Zn. OUDE TONGE

Bij auto's met een hoge catalogus waarde eisen verzekeringsmaatschappijen dat het verzekerde object voorzien is van een auto alarmsysteem. Welk auto alarm systeem u ook kiest, als het is goedgekeurd door SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) dan weet u zeker dat het een kwalitatief hoogwaardige beveiliging voor uw voertuig is. Dankzij het oranje goedkeuringslabel van SCM herkent u ze gemakkelijk. Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. is aangesloten bij SCM en mag goedgekeurde, gecertificeerde beveiligingssystemen inbouwen en onderhouden. Er zijn meerdere soorten beveiligingssystemen met SCM certificatie te verkrijgen:

  • Startonderbrekers (klasse 1)
  • Alarmsystemen (klasse 2 en 3)
  • Voertuigvolgsystemen (klassen 4 en 5)
Hieronder vindt u de functionele eigenschappen van alle soorten beveiligingssystemen.

STARTONDERBREKERS (klasse 1)

Autobedrijf S.B. Admiraal En Zn. OUDE TONGE De eerste soort beveiligingssystemen bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

ALARMSYSTEMEN (klasse 2)

Klasse 2 alarmsystemen bestaan uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (net als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene).

ALARMSYSTEMEN (klasse 3)

Klasse 3 alarmsystemen hebben naast de beveiliging van klasse 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.

VOERTUIGVOLGSYSTEMEN (klasse 4 en 5)

Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar.

Dit resulteert in de volgende klassenindeling:

  • SCM Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem= klasse 4
  • SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm= klasse 4
  • SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC's). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie.

Vraag voor meer informatie of een offerte het advies van onze medewerkers.