APK-, service- en onderhoudsbeurt

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto met een toegestane maximum tot 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijft dus belangrijk, laat daarom bij voorkeur uw auto altijd onderhouden samen met de APK zodat u weer een jaar zorgeloos kunt rijden.

Wanneer keuren

Wanneer moet uw auto gekeurd worden? De zogenaamde ‘datum van eerste toelating’ is bepalend voor de keuring. Deze datum is vermeld op kentekenbewijzen afgegeven na 1 januari 1995. Bij kentekenbewijzen afgegeven vóór deze datum is de datum van eerste toelating meestal de afgiftedatum van deel I van het kentekenbewijs. Drie of vier jaar na deze datum moet de auto voor het eerst zijn gekeurd. Dit is afhankelijk van het soort brandstof. (zie tabel hieronder)

Autobedrijf S.B. Admiraal En Zn. OUDE TONGE

Tip: U hoeft niet te wachten tot het einde van de geldigheid van uw keuringstermijn. U kunt al twee maanden voor de afloop van de termijn opnieuw laten keuren, zonder dat de afloopdatum verandert!

Door wie?

RDW Autobedrijf S.B. Admiraal is een door de RDW erkend keuringsstation.
Dit betekend dat de RDW steekproefsgewijs controleert of de keuring goed is uitgevoerd. Jaarlijks controleert de RDW in Nederland zo’n 150.000 auto’s.
Dat is 3% van het aantal auto’s dat ieder jaar wordt gekeurd. Sinds 1 maart 2000 controleert de RDW ook steekproefsgewijs auto’s die zijn afgemeld als afgekeurd.

Keuringsrapport

Als uw auto is gekeurd ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto. Het keuringsrapport (bij een goedgekeurde auto) moet u bij u hebben in de auto. De politie kan er om vragen. Sinds 1 maart 2000 moeten op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten worden aangegeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van uw auto leiden maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden.

Service- en onderhoudsbeurt

Een goed onderhouden auto is veiliger, betrouwbaarder en beter voor het milieu. Wanneer u uw auto regelmatig laat nakijken en onderhouden voorkomt u ook onnodige reparaties. Bij Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. kunt u voor onderhoud en reparatie terecht met alle merken en typen auto’s en in het bijzonder het merk BMW en MINI waarin wij zijn gespecialiseerd. In het onderhoudsboekje of via uw boordcomputer van uw auto kunt u vinden wanneer deze aan welke onderhoudsbeurt toe is.

Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. is lid van de BOVAG. Kortom, als u voor zekerheid en kwaliteit gaat, bent u bij ons op het juiste adres. Onze goed opgeleide en zeer ervaren vakmensen hebben hart voor uw auto en zijn pas tevreden als alles gesmeerd loopt. Met onze hoogwaardige meet-, test- en afstelapparatuur voeren wij snel en efficiënt alle onderhoudsbeurten uit. Bij een kleine beurt worden alle essentiële punten gecontroleerd. Hierbij moet u denken aan het vloeistoffenpeil, de remmen, de verlichting en de conditie van de banden. Ook de olie wordt ververst en het oliefilter vervangen. Daarnaast vervangen we ook het interieurfilter voor frisse en schone lucht in het passagier compartiment.

Bij een grote beurt wordt eigenlijk de hele auto nagekeken. Denk hierbij aan olie- lucht- brandstoffilters, de airconditioning, remblokken en schijven, dynamo, aandrijfriemen, schokdempers, uitlaat, banden enzovoorts.

Als er tijdens de controle van uw auto onvoorziene reparaties noodzakelijk blijken te zijn, dan is het bij Autobedrijf Admiraal & Zn. een goede gewoonte om direct met onze klant contact op te nemen. Zo kunnen we samen bepalen wat er aan uw auto gebeurt en komt u niet voor verrassingen te staan. Ook krijgt u een gespecificeerde rekening, zodat u precies weet wat we gedaan hebben. En de BOVAG-reparatiegarantie van drie maanden, garandeert u dat wij een eventueel defect optimaal zullen verhelpen.

Verder zijn wij in staat motoren en versnellingsbakken te reviseren. Dit alles gebeurt met uiterste zorg en precisie. De onderdelen worden gecontroleerd, en zo nodig vervangen voor nieuwe originele onderdelen. Op deze manier is het mogelijk dat u met minder grote kosten, toch met uw oude vertrouwde auto verder kan, en weer jaren vele plezierige kilometers rijdt. Ook oude klassiekers kunnen door ons worden gerepareerd en gerestaureerd.