Banden informatie

Ieder weertype stelt andere eisen aan de banden. Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruiker dient u uw bandenkeuze aan te passen aan de weersomstandigheden. Wij adviseren u uw banden rond de ingang van de zomer- /wintertijd te laten wisselen. Kijk op de afbeelding waar winterbanden verplicht zijn.

Autobedrijf S.B. Admiraal En Zn. OUDE TONGE

Verschil zomer -en winterband

Het meest voor de hand liggende verschil tussen zomer -en winterbanden is het profiel. Het profiel van een winterband is meestal grof en voorzien van dunne lamellen teneinde op modder en sneeuw zo goed mogelijk grip te hebben. Een zomerband heeft geen lamellen en is voorzien van brede sleuven en compacte schouders. Deze sleuven zorgen voor een snelle waterafvoer terwijl de schouders zorgen voor een goed wegcontact in de bochten. De hardheid van een zomerband is hoger doordat rubber ook een temperatuur afhankelijke hardheid heeft. Over het algemeen is te stellen dat een winterband beter presteert onder de 7 graden Celsius en een zomerband beter boven de 7 graden Celsius. Bij te hoge temperaturen zal een winterband veel sneller slijten dan een zomerband.

Complete sets

Het herhaaldelijk (de)monteren van een band is niet goed voor de band. Wij adviseren u daarom ervoor te kiezen om complete sets (banden en wielen) aan te schaffen. Dit biedt u een aantal voordelen, namelijk kosten- en tijdsbesparing en minder kans op schade aan de banden.

Goede banden zijn essentieel voor een veilige rit. Wij kunnen u vakkundig adviseren over de juiste banden voor uw auto. Ook voor opslag van uw bandensets bent u bij Autobedrijf S.B. Admiraal op het juiste adres. Banden van alle bekende merken zijn bij ons verkrijgbaar, daarnaast leveren we ook betrouwbare budget banden tegen scherpe prijzen.

Uitlijnen

Autobanden gaan langer mee als uw auto goed uitgelijnd is. Met een goed uitgelijnde auto bespaart u bovendien brandstof. Wanneer de auto ‘scheef trekt’ is de uitlijning niet meer goed. De oorzaak kan een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg zijn. Om een auto goed uit te lijnen is vakkennis en moderne uitlijnapparatuur vereist, bij Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. bent u daarvoor aan het juiste adres.

Balanceren

Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort en wegligging, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere banden. Niet goed gebalanceerde banden slijten sneller, maar ook de onderdelen van de wielophanging slijten sneller. Wij raden u dan aan de wielen opnieuw te laten balanceren. Ook hiervoor bent u bij Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. aan het juiste adres.